REGLER

REGLER

I sagans värld har vi alla rätt att vara de vi vill, och vem du är utanför lajvet ska inte hindra dig. Dock, för allas trivsel finns det regler som i alla lekar. Men kom ihåg att det finns en regel som är viktigare än alla andra;
Ha kul. Bjud på dig själv. Bjud in.

Vi arbetar för att alla skall vara välkomna på våra arrangemang och därför får ingen diskriminera deltagare pga av kön, sexuell läggning eller andra off attribut.

ÅLDERSGRÄNS

Alla oavsett ålder är välkomna!

SJUKDOM

På lajvet kommer det finnas sjukdomar. Dessa representeras av ett grönt laminerat kort. Initialt kommer dessa delas ut vid spelstart. Vissa sjukdomar smittar och andra inte. Om du får ett sådant kort framräckt till dig av en annan spelare är du smittad och du måste mota det. Man får inte ge bort detta kort förrän man blivit botad av en helare med rätt kunskapsnivå. Har du blivit helad är kortet ur spel och du skall lämna in detta på offen.

Kommer morgonen och du inte blivit botad behöver du ta dig ner till offen och hämta samma typ av kort från en arrangör. Dessa skal du senare använda för att smitta andra.

OBS! Kom ihåg! Du skall alltid behålla ett kort och du skall hämta smittokort första gången morgonen efter att du blivit smittad.

Tex: Anna och Mia har fått löss mitt på dagen och spelar på att det kliar och allt är sämst, dem kan dock inte smitta andra än. Anna är beredd att gå till helaren och betala dyra mynt för en luskur. Anna kan nu gå till offen och lämna in sitt lus-kort och hon har inte längre löss.

Mia har dock inte lika mycket mynt som Anna och har inte råd med luskuren än. Natten går och Mia vaknar morgonen efter och tar sig till offen. I offen får hon två nya lus-kort att smitta andra med. Hon möter Per och Peter på vägen och de lajvar mot varandra, Mia smittar då Per och Peter och ger dem varsit lus-kort och behåller ett själv. Mia kan nu inte smitta fler fören nästa morgon.

STRID

Barn under 12år

Alla barn under 12år får bara bära stomlösa dolkar på området, bortsett från träningsplatsen där de får bruka vapen och sköld för träningsstrid.
barnen får heller inte delta i lajvstrider på området. (om det inte är direkt arragerat av arr i barnintrigsyfte)

Reflexband
Vi har en del deltagare som av olika anledningar absolut inte får utsättas för slag eller puttar mm. Vi kommer införa att dessa deltagare bär ett reflexband på armen och dessa får man på inga villkor utsätta för slag av boffervapen eller pilar, bli puttade eller på något sätt gå på dem fysiskt. De som sätter på sig dessa band får självklart inte söka upp strid och har de intrigföremål eller värdeföremål måste dessa lämnas över vid hot. Detta är inte något som man ska sätta på sig för att man inte vill ha strid utan enbart om man ABSOLUT inte klarar av strid på grund av fysiska orsaker. Bandet kommer vara tydligt off med syfte att det inte skall kunna misstolkas för inlajv dekorationer eller liknande.

Pilbåge special regel
En pil gör 2 KP i skada

Slag mot huvudet och hals är inte tillåtet och dessa räknas inte som träff.

Sköldmur
Om man ställer upp i en sköldmur på flera än 5 personer så är det tillåtet att trycka sig igenom denna för att bryta muren. Självklart så måste detta ske med försiktighet, använd sunt förnuft.

VAPEN

Alla vapen skall godkännas vid incheckningen och det sker en individuell bedömning av varje enskilt vapen och spelare. en person får använda vapen som är sin längd +20, dock MAX 200cm. Dvs är du 160cm lång kan du inte slåss med ett vapen som är över 180cm.
Detta gäller dock ej stavvapen, där det är en maxläng på 200cm oavsett längd.

Båge
Är godkänt att använda om den ligger på 20 pound eller under och man använder sig av Lajvspets (rund eller platt)

Armborst
Är förbjudet på detta arrangemang

Stickvapen
Är förbjudet om det inte är i form av stomlösa dolkar

Sköld
En sköld får max ha höjd eller bredd om 90 cm och skall ha vadderade kanter

Kastknivar
Alla typer av kastknivar skall vara stomlösa.

Rustning
Material och yta som täcks ökar spelarens KP
Läder Täcka bål samt armar och ben
läder 1 KP
Bål ringbrynja 1 KP
plåt 2 KP

Armar och ben
plåt 1KP

Hjälm ger knockskydd

Läkning

Varje ras har specifikt antal KP i grund. Ett slag drar av 1 KP, om du nollas är du satt ur stridbart skick och måste uppsöka en helare för att läkning skall påbörjas. Har du blivit nollad tar det 6 timmar att läka till full KP och innan du når full KP kan du inte återgå till stid. Läketiden kan minskas om du uppsöker en skicklig läkare eller helare (En spelare med hög nivå inom yrket) Om man ej skulle hitta någon läkarkuning så är KP först återstälda nästkommande morgon. KP betyder Kroppspoäng.

Rolldöd och snitt

Om en roll har blivit nollad finns möjlighet att snitta rollen, men detta skall ske selektivt och all snittning måste sedan motiveras hos ARR. En snittning går enbart igenom som Godkänd om det finns mycket goda grunder för denna. Det är inte en godkänd anledning att dräpa någon bara för att du är god och den är ond, utan det måste finnas en väl formulerad orsak. Undantag finns för vissa roller, dessa blir dock informerade om detta när de väljer rollen.

Dubbelroll

Är endast ok om man har en sminkroll. Denna får enbart vara en passiv åskådare och det denna upplever vet inte huvudrollen om.

Alkohol och drogfritt

Lajvet är helt alkohol och drogfritt
Detta gäller även innan lajvet startar, så befinner man sig på området innan så får man EJ förtära alhoholhaltiga drycker eller bruka droger.

Att gå OFF

Du har alltid möjlighet att gå off och detta görs genom att du säger OFF

Du kan tona ner spelet genom att säga ease.

Eldning

Eldning får enbart ske i av arrangören godkänd eldstad

Städning

Efter lajvet skall lägerplats städas så att inga spår finns kvar av att någon bott där. Lägerplats skall kontrolleras och godkännas av arrangör eller funktionär innan Du får lämna området.

Klädkrav

Vårt lajv utspelar sig i en medeltida fantasy miljö och vi vill att deltagarna klär sig därefter. Vi har inte några krav på historisk korrekthet men ser att spelare undviker allt för moderna kläder och synligt moderna färger och material.

Nybörjartolerans

Vi har nybörjartolerans på lajvet, det innebär inte att det är ett nybörjarlajv, utan att vi gärna tar emot och hjälper nybörjare tillrätta och har överseende med de saker som lätt kan glömmas som ny.

Stöld

Enbart föremål som är bandade (ej guldband), mynt, banknotor och ädelstenar får stjälas.

Bandade föremål (Lila, blå, guld, vitt/silver)

Vi har olika färgade band på föremål och dessa har olika betydelse
Lila är intrigföremål
Blå är magiska intrigföremål
Guld är föremål du kan hitta på lajvet. Om du tar ett guldbandat föremål till arrangör eller funktionär får du behålla det efter lajvet. (bandet tas av och förmålet tillfaller den som bär det)
Silver är helgade föremål, skadar heliga odöda och demoner
Svart är förbannade föremål, kan skada vissa speciella ljusa varelser

Knock

Du smyger upp bakom en deltagare med ett vapen och slår personen lätt i bakhuvudet och säger knock. Personen som blir knockad är medvetslös i 5 min och har glömt de senaste 5 minuterna. Vissa helare kan motverka effekten av knock.

Magi

En magiker säger “Magi” följt av magins namn och effekt, du måste spela på det som magikern säger.

Prövning

Det finns olika yrken som du kan utveckla dig i och bli bättre på ju längre du spelar din roll. På lajvet kommer det finnas möjlighet att Prövas för att öka sin kunskapsnivå. Prövning sker normalt i takten en gång vart annat lajv. Yrken du kan Prövas i är följande

Magiker
Präst
Schaman
Helare/doktor
Alkemist
Tortyrmästare

Gift

Gift fås i form av en laminerad lapp där giftets namn och effekt står. Denna kan sedan läggas i dryck eller mat. Om du får en sådan lapp i något du är påväg att förtära måste du äta eller dricka det trots att du ser lappen. Enda undantaget är du ser när lappen läggs i din mugg eller mat.

Sjukdomar

Sjukdomar fås i form av en laminerad lapp med sjukdomens namn och effekt. Du kan få sjukdom i mat och dryck, men även lämnas i din hand beroende på hur smittan sprids.

Magiska Föremål & Artefakter

På Skymningssagor finns det förtrollningar som påverkar föremål. Av den anledningen får ni som deltagare inte ta med er egna föremål med magiska egenskaper. Kan era roller inte förmågan kan ni heller inte inneha ett sådant föremål. Detta för att vi vill driva spelet under lajven, inte utanför. Exempel är klot med rollens känslor, ett gammalt smycke med en släktings själ eller motsvarande. Ska sådana föremål finnas måste de också kunna stjälas och därmed bandas, vilket betyder att de måste godkännas av arrangörerna innan lajvet. Om du har en idé på ett sådant föremål, hör då av dig till arrangörerna för diskussion och eventuellt godkännande. Om ditt föremål blir godkänt så kom då ihåg att ENBART använda föremål du kan tänka dig att bli av med. Skulle föremålet bli stulet inlajv så kommer du inte att få ta med det hem efter lajvets slut.

Det är enbart föremål som är godkända och uppmärkta av arrangörerna som har magiska egenskaper.

Alla större artefakter som finns på lajvet kommer att presenteras här på hemsidan med bild och beskrivning. Detta för att undvika förvirring om vad som faktiskt finns i omlopp.

Försäljning på området

Försäljning eller organiserad utskänkning av varor som går att förtära är ej tillåtet. Andra typer av varor i mindre omfattning får säljas så länge arr är informerade.

Betalning/Återbetalning

Betalning sker till Bg: 5450-8742
(Skriv ert referensnummer som ni får medskickat i ert mail vid anmälan)

- Barn upp till 7 år åker gratis på lajvet.
- Vid avanmälan fram till intrigstop får man tillbaka anmälningsavgiften.

- Vid avanmälan från intrigstop och framåt så görs inga återbetalningar. Så har man anmält sig och ännu inte betalt och man sen avanmäler sig efter intrigstopp så måste man fortfarande betala för lajvet, oavsett om man åker eller ej.

Antal deltagare
-På kommande Lajv-

32


Kommande Lajv
Stormlängtan

26/08 - 30/08

Pris: 650kr

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
26/7 för gruppintrig


Incheck startar:
25/8
kl 12:00
Obligatoriskt infomöte:
25/8
kl 21:00
Lajv start:
26/8
kl 05:00

Lajvet Slutar:
30/8
kl 05:00


Bankgiro
5450-8742Lajv 2021

Vårlajv 2021
12/05 - 16/05

Höstlajv 2021
26/08 - 29/08

Kontakta oss

arr@skymningssagor.com

© 2018 Larp Lab Imagination AB